Utolsó poszt Portóból
Utolsó poszt Portóból

Sziasztok! Nagyon nehéz összehoznom ezt a posztot, mert ez már azt jelenti, hogy a Campus Mundi félévem végéhez közeledem.

Amikor Lisszabonban jártam, a szálláson találkoztam egy belga sráccal, aki már a második félévét töltötte külföldön és a lehető legjobb tanácsot adta, amikor megtudta, hogy egy hónapom maradt hátra:

csinálj meg mindent, amit az elején elterveztél, mert az utolsó hónap olyan gyorsan elmúlik, hogy észre sem veszed!

Szóval, ...

Jelentés a környezettudatosság és a sör fellegvárából
Jelentés a környezettudatosság és a sör fellegvárából

Németország... szervezettség, multikulturalizmus, sör, politikailag aktív társadalom, biciklisek mindenhol, zöld energia, sportnemzet, betétdíjas üvegek, elektromos autók, öko, bio. Ha egy mondatban kellene összefoglalnom a féléves tapasztalataimat, talán ezen szavak rendszertelen egyvelege jutna először eszembe. De ne rohanjunk ennyire előre.

3.png

Egy szürke hétköznapon kezdődött az egész... Épp az e-mailjeimet böngésztem az egyetemről hazafelé, mikor felugrott ...

Öt hónap Hollandiában - Egy felejthetetlen élmény
Öt hónap Hollandiában - Egy felejthetetlen élmény

Lassan a végéhez közeledik Campus Mundi ösztöndíjam itt, Hollandiában, így megragadva az alkalmat, írok nektek egy kis listát arról, mik azok a fő gondolatok, amiket megtanultam az itt tartózkodásom alatt.

1. Légy nyitott, menj el minél több eseményre az első hetekben - nem tudhatod kikkel hoz össze a sors egy unalmasnak tűnő előadás keretében!

Mint minden olyan diák, aki életében először készül eltölteni öt hónapot egy idegen országban, úgy hogy ott ...

Négy hónap Dolce Vita
Négy hónap Dolce Vita

Sokan mondják, hogy a külföldi cserefélév életük egyik legjobb időszaka, de ezt februárig csak az otthon maradttak szemszögéből láthattam. A csoporttársaim elutaztak, pár nappal később pedig megjelentek a nagyon vidám csoportképek, hogy minden a legnagyobb rendben van. Nagyrészt ezért adtam le a pályázatomat, de sokat nyomott a latba az az álmom is, hogy egyszer majd Olaszországban szeretnék élni.

img_6361.JPG

Februárban érkeztem meg Milánóba , a bőröndöm ...

Bonjour France
Bonjour France

Mert annyi jó dolog történt: élmények, utazások, beszélgetések. És annyira imádtam minden pillanatát, de mégsem ezektől volt olyan tökéletes. A félév legszebb pillanata az, amikor a megmagyarázhatatlan csoda történik: a sok különböző szemléletű, érdeklődésű, tudású fiatal, a sok átélt élményen, személyes problémákon keresztül barátságot köt egymással

és ez a sok közösen átélt élmény utólag megnevettet, mosolyt csal az arcodra, ami miatt ...

Bele lehet szeretni egy városba?
Bele lehet szeretni egy városba?

 

  Igen.

 

2018. január 25. Leszállt a repülőgép és megpillantottam magam előtt. Tudtam, hogy közel öt hónapon át fog otthont adni nekem és már akkor éreztem, hogy nem csak egy hétköznapi várossal állok szemben.

  img_3868.jpg

2018. május 31. Úgy érzem, hogy Lisszabon minden várakozásomat felülmúlta és minden egyes nap egyre jobban kötődőm hozzá. Két hét maradt hátra a kint töltött időszakomból, amely rettenetesen gyorsan telik és

egészen ...

Szauna orosz módra
Szauna orosz módra

Halihó! Szentpétervárról való visszatérésem után egy kedves meghívásban volt részem.

Az egyik egyetemi orosz barátommal elmentünk „Banyába” (баня) , ami pont ugyanolyan, mint a szauna nálunk apróbb eltérésekkel: itt sokkal melegebb van és az emberek a meleg elleni úgy védekeznek, hogy sapkát húznak a fejükre.

20180523_185619.jpg

Továbbá, található a helységben még „venik”(веник) . Ez lehet nyár-, hárs- vagy eukaliptusz fának egy ága, jó sok levéllel. ...

Földi paradicsom az Atlanti-óceán közepén
Földi paradicsom az Atlanti-óceán közepén

Sziasztok! Az elmúlt hetem úgy elrepült, hogy észre sem vettem. Amint hazaértem az Azori-szigetekről, lebetegedtem. Mondjuk, lehet, hogy nem kellett volna elmennem abba a házibuliba szombaton, de hát ilyen alkalom csak egyszer adódik egy hónapban.

Abban az Erasmus házban vagy harmincan laknak és minden hónapban rittyentenek egy bulit a földszinten kialakított helyiségben külön DJ-vel, bárpulttal, fényekkel és tömérdek mennyiségű fiatallal. Van egy kis udvaruk is, ...

Dolgok, amiket csak Kanadában érthet meg az ember
Dolgok, amiket csak Kanadában érthet meg az ember

Vagy legalábbis én ott értettem meg.

Azt mondják, hogy amikor az ember megtalálja A társát, akkor minden a helyére kerül, minden olyan természetesnek tűnik, mintha eleve úgy lett volna elrendelve vagy valaki által megtervezve, az élet kihívásai pedig nem csak sokkal leküzdhetőbbnek, de egyenesen motiválónak tűnnek.

Lehet, hogy nekem Kanada a társam?

Miután megkaptam a   Campus Mundi ösztöndíjat   egy pillanat erejéig sem volt kérdés, hogy ...

Vissza a jövőből - ezt értsétek úgy, ahogy mondom
Vissza a jövőből - ezt értsétek úgy, ahogy mondom

Sokáig gyötrődtem azon, hogy mit is mondhatnék. Sőt, igazából még mindig gyötrődöm, mivel nem tudom felvenni az itthoni ritmust, és nem tudok felébredni az álomból.

Talán amit le tudok írni, azok a száraz tények: úgy éreztem, véglegesen megérkeztem Hongkongba. Hiszen lettek helyi ismerősök, akik vendégül láttak az otthonukban, összeraktam a város térképét a fejemben, és Google Maps nélkül boldogultam Kowloonban, az iskolában mindig ott voltak az emberek, ...

Világegyetemista

Friss topikok