Valóban 5 hónapnyi bulizás a külföldi tanulás?
Szamosi Éva

Nyugat-Jakartaban egy magánegyetemen töltöm az őszi szemeszteremet a Campus Mundinak köszönhetően, ahol összesen 6 tárgyat tanulok. Ezek pedig: Business English, Tourism Management, Mandarin, Micro Economics Pancasila (az Indonéz Köztársaság államiságának filozófiai bázisa) és Islamic Religion. Persze amikor az iszlám vallást felvettem, a biztonság kedvéért vagy hatan odajöttek megkérdezni, hogy ezt én komolyan gondolom-e, mert én leszek az egyedüli nem muszlim a csoportban. De hahó! Indonéziában vagyunk, ami a világ legnépesebb muszlim országa! Muszlimokkal élek, kelek és fekszem, úgyhogy mi sem természetesebb.

44111009_2204202476503432_6215277165798227968_n.jpg

Javarész 3 kredites óráim vannak, ami 2,5 óra (oké, ezt még tudom fokozni: szünet nélkül) tanórát jelent, a 2 kredites tárgyak „csak” 1 óra 40 perc figyelmet igényelnek. Két vizsgaidőszak van, az első október végén, a második január közepén. Mindkettő vizsgaidőszak 2-2 hetet, és 1 vizsgaalkalmat foglal magába. Az osztályzatot itt A-tól E-ig kapod, annak függvényében, hogy mennyire vagy aktív az órákon, mennyit hiányoztál, hogy sikerültek az egyéni és csoportos prezentációid, és hogy hány pontot értél el a teszteken.

44131170_1956974831006658_8144931166445633536_n.jpg

Nagyon sok embertől hallottam olyan mendemondákat, mint a külföldi tanulás egy 5 hónapig tartó tömény bulizás. Ki kell mindenkit ábrándítanom, nemhogy a tömény nem jelenik meg, a buli teljes fogalma elkerül!

Minden óra interaktív, prezentálni kell, beadandókat kell írni, amik nem a végső érdemjegyed előfutárai, hanem az órai aktivitásod részét képzik.

Emellett nem hordhatsz rövidnadrágot vagy szoknyát, az alkohol és cigaretta kerülendő, a bárok látogatása tilos, és a kollégiumba legkésőbb este 10-re vissza kell érned. Azt hiszem, ezek után joggal érezhetem azt, hogy a buli nem szállt fel velem a repülőgépre, és Európában maradt. Attól egyáltalán nem kell tartani, hogy fel fogom inni Jakarta összes alkoholkészletét.

Ámbár hiába a szigorú követelményrendszer, a millió szabályok…

a külföldi féléves tanulásomnak köszönhetően rengeteg új ismerettel, felejthetetlen utazásokkal, kincset érő barátokkal gazdagodom, mi több, az oktatási rendszer különbségéből adódóan rengeteg készségem is fejlődik.

Ha félsz prezentálni, vagy a csoport- esetleg egyéni beadandók nem voltak az erősségeid, csak jelentkezz Campus Mundi ösztöndíjra és 5 hónap alatt prezentáló és beadandó készítő zsenivé válsz! Szóval megéri? Megéri!

Szerző: Szamosi Éva
Fotó: Szamosi Éva

A VilágEgyetemista blogon Campus Mundi ösztöndíjat nyert hallgatók történeteit ismerheted meg. Ha te is kedvet kaptál, pályázati információkat a Tempus Közalapítvány 
oldalán találsz. Friss tartalmakért kövesd a Campus Mundi Facebook oldalát!
A CAMPUS MUNDI PROGRAM AZ EFOP-3.4.2 KIEMELT PROJEKT „CAMPUS MUNDI - FELSŐOKTATÁSI MOBILITÁSI ÉS NEMZETKÖZIESÍTÉSI PROGRAM” CÍMEN AZ EURÓPAI UNIÓ ÉS MAGYARORSZÁG KORMÁNYÁNAK TÁMOGATÁSÁVAL, AZ EURÓPAI SZOCIÁLIS ALAP TÁRSFINANSZÍROZÁSÁVAL 6,9 MRD. F

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagegyetemista.blog.hu/api/trackback/id/tr9314306327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Világegyetemista

Friss topikok