Akkor jöjjön az, ami a csapból is folyik: Miért pont Ázsia?
Szamosi Éva

Ezt a kérdést annyiszor megkaptam az elmúlt 2 hónapban magyaroktól és indonézektől is, hogy ki van már építve a panelem erre vonatkozóan. De hogyan lett Európa helyett Ázsia?

gopr0331_moment4.jpg

Az őszi szemeszteremet mindenképpen szerettem volna külföldön tölteni, hiszen nyílt titok, hogy a külföldi tanulás egy jó nagy előnyt jelent a munkavállalás során. És ki ne szeretne előnnyel indítani?! Mint a legtöbb diák, én is keretben gondolkodtam, és a külföldi szemeszter megvalósítását csak az Erasmusban láttam.

Ugyanakkor egy dologban biztos voltam: én teljesen másra vágyom, mint Európa!

Az elmúlt 1,5 évben a Budapesti Gazdasági Egyetem Menedzsment Karának demonstrátora voltam, aminek köszönhetően megismertem egy olyan oktatót, aki a külföldi utazások és ösztöndíjak mindentudója.
Dr. Réthi Gábor tanár úr
mesélt nekem arról, hogy a külföldi tanulásnak nincsenek határai és bár a BGE Erasmus valóban csak Európára terjedt ki, a Campus Mundi freemover egy olyan ösztöndíj lehetőség, amivel bárhova eljuthatok. Ismétlem, bárhova!

Neki köszönhetően az addigi kereteim leomlottak és megnyílt előttem az egész világ.

A Campus Mundi freemover előnye, hogy az általad kiválasztott egyetemnek nem kell szerződésben állnia a hazai egyetemeddel, csak egy meghívólevél szükséges, hogy szívesen fogadnak.

De miért pont Indonézia?

Sokat olvastam arról, hogy az ázsiai országok egy-egy kirándulás során is mennyi mindent adnak az embereknek. Ha csak két hétről így nyilatkoztak az utazók, el sem tudtam képzelni mi várhat rám 5 hónap alatt. Ázsiáról a legtöbb embernek Kína, Japán és Korea jut elsőként eszébe. De ha már a kereteket egyszer elhagytam, itt volt az ideje, hogy másodszor is megváljak tőlük.

pllc5548.jpg

Indonéziát egy ezerarcú országnak tartom.

A természet annyi szépsége megtalálható ebben az egyetlen egy országban, hogy még öt hónap sem elég arra, hogy a legtöbbel megismerkedjek. Így jutottam el oda, hogy dobtam a télikabátot és a sapkát, hátra hagytam Európát egy 23 kilós bőrönddel, és hétről-hétre ismerkedem Indonézia szépségeivel.

img_7541.JPG

Biztos vagyok benne, hogy megannyi élmény ért volna Európában is, de azt, amiket most kapok és élek át, semmihez nem fogható!

Szerző: Szamosi Éva
Fotó: Szamosi Éva

A VilágEgyetemista blogon Campus Mundi ösztöndíjat nyert hallgatók történeteit ismerheted meg. Ha te is kedvet kaptál, pályázati információkat a Tempus Közalapítvány 
oldalán találsz. Friss tartalmakért kövesd a Campus Mundi Facebook oldalát!
A CAMPUS MUNDI PROGRAM AZ EFOP-3.4.2 KIEMELT PROJEKT „CAMPUS MUNDI - FELSŐOKTATÁSI MOBILITÁSI ÉS NEMZETKÖZIESÍTÉSI PROGRAM” CÍMEN AZ EURÓPAI UNIÓ ÉS MAGYARORSZÁG KORMÁNYÁNAK TÁMOGATÁSÁVAL, AZ EURÓPAI SZOCIÁLIS ALAP TÁRSFINANSZÍROZÁSÁVAL 6,9 MRD. F

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagegyetemista.blog.hu/api/trackback/id/tr5714319183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Világegyetemista

Friss topikok