Az ösztöndíj tudományos oldala
Szamosi Éva

Azon kívül, hogy nagyon klassz dolog külföldön tanulni, a Campus Mundi ösztöndíj pályázásánál másik motivációm az volt, hogy szerettem volna írni egy kutatást. TDK-zni jó dolog és hasznos! A témát és a tanárt te választhatod meg, jól mutat az önéletrajzodban, és a szakdolgozat alapjául is szolgálhat egy-egy jól elkészített dolgozat. Ráadásul évről-évre jobb ajándékokat is lehet nyerni!

És hogy mi teheti izgalmassá a dolgozatodat? Akár egy külföldi ösztöndíj is! Hiszen ez

lehetőséget ad arra, hogy ne csak hazai minta álljon a rendelkezésedre, hanem a pályázott országban is végezhetsz felméréseket, ami a munkádat érdekessé teheti. Na, ez történt velem is!

48137680_215476146046931_7219236710519930880_n.jpg

A Budapesti Gazdasági Egyetem emberi erőforrások szakos hallgatójaként a témám az egyetemen elkövetett hallgatói csalások volt. Jó ötletnek tűnt, hogy a csalásokat egy fejlődő és egy fejlett országban vizsgáljam. A Campus Mundi ösztöndíjának köszönhetően ez meg is valósult, így a magyar és az indonéz diákok csalási szokásaival kapcsolatban végeztem kutatásokat.

prezi.jpg

Bár rengeteg éjszaka és hétvége ment rá erre, de meg is lett az eredménye. A Campus Mundi mellett, a Menedzsment tanszék támogatásának és a konzulensemnek, dr. Réthi Gábornak, is hálával tartozom, hogy 10.000km és 6 óra időeltolódás sem jelentett akadályt számára, és meglátásaival segítette a dolgozatom színvonalas elkészülését. November végén került megrendezésre a verseny, amiért pár napra haza is repültem.

TDK-dolgozatom különdíjban részesült és országos döntőre is javasolták a munkámat.

Nos, úgy érzem nem maradt más hátra, minthogy mindezt megünnepeljem!

48020186_1987885727927949_2776978205502865408_n.jpg

Ahogy már említettem, külföldön tanulni klassz dolog, építheted a kapcsolati hálódat, tanulhatsz érdekes tárgyakat és nyelveket, megismerhetsz egy teljesen más kultúrát és a világot egy másik szemüvegen keresztül láthatod... de a külföldi részképzésen egy TDK-dolgozat felmutatása még klasszabb! És mind ehhez mi kell? Csak egy példaértékű konzulens és egy külföldi ösztöndíj.

Szerző: Szamosi Évi
Fotók: Szamosi Évi

A VilágEgyetemista blogon Campus Mundi ösztöndíjat nyert hallgatók történeteit ismerheted meg. Ha te is kedvet kaptál, pályázati információkat a Tempus Közalapítvány 
oldalán találsz. Friss tartalmakért kövesd a Campus Mundi Facebook oldalát!
A CAMPUS MUNDI PROGRAM AZ EFOP-3.4.2 KIEMELT PROJEKT „CAMPUS MUNDI - FELSŐOKTATÁSI MOBILITÁSI ÉS NEMZETKÖZIESÍTÉSI PROGRAM” CÍMEN AZ EURÓPAI UNIÓ ÉS MAGYARORSZÁG KORMÁNYÁNAK TÁMOGATÁSÁVAL, AZ EURÓPAI SZOCIÁLIS ALAP TÁRSFINANSZÍROZÁSÁVAL 6,9 MRD. F

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagegyetemista.blog.hu/api/trackback/id/tr5714485938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Világegyetemista

Friss topikok