Minél messzebb a megszokottól…
Minél messzebb a megszokottól…

2018 tavaszán Grúziába nyertem Campus Mundi ösztöndíjat, mely lehetővé tette, hogy 5 hónapra Tbiliszi váljon az otthonommá.

Az egész úgy kezdődött, hogy egy évvel ezelőtt épp a skóciai Erasmus+ félévemre készültem, mikor bevillant, hogy most mennyire sajnálom, hogy a skót egyetemet jelöltem meg elsőnek és nem a grúzt! Igen, Skóciában szuper az oktatás, mindenki angolul beszél, teljesen biztos a szakmai fejlődés, ott is sok a hegy és a kirándulási ...

#14 Véget ér a szünet
#14 Véget ér a szünet

1_17.jpg

A sok házon kívül töltött idő után a szünet vége már nem szólt másról, mint hogy kipihenjem magam. Persze ez nem jelenti azt, hogy végig otthon ücsörögtem, párszor összefutottam barátokkal, sétálgattunk a városközpontban, vagy átjöttek társasjátékozni, de hogy ezúttal ritkábban mozdultam ki, az tény.

Viszont így is van miről írni bőven:

Jordániában havazott!

Nem is akárhogy, szakadt a hó, dörgött az ég, azt hiszem, nem kell ...

Ami nem fér bele a bőröndbe…
Ami nem fér bele a bőröndbe…

Avagy mi fog a legjobban hiányozni Tübingen után?

A sok szabadidő és a mindennapok nyugalmának elmúlását lesz talán a legnehezebb megszokni, ha hazamegyek. De milyen lesz újra a tübingeni mindennapok apróságai, a különböző rutintevékenységek és a megszokott német jellegzetességek nélkül élni? Nagyon fognak hiányozni, ez biztos.

1_16.jpg

Halihó!

A mindennapok visszatértek a rendes tübingeni kerékvágásba. Leszámítva, hogy lassan itt is elérkezik a ...

#13 Hogyan is telik a szünet? 2. rész
#13 Hogyan is telik a szünet? 2. rész

11_3.jpg

Mesélték, hogy amíg a Szentföldön voltam, sírás hallatszódott a szobámból…nem vittem magammal a bögrét. Milyen önérzetes. Miután visszatértem Ammánba, csak pár nap pihenőt hagytam magamnak, s indulhatott az ösztöndíjam alatt külföldön töltött hónapok egyik legvártabb eseménye:

pár barátom otthonról kiutazott hozzám, hogy együtt körbejárjuk Jordániát!

A tervezett utunk számomra csak egy-két helyen tartalmazott újdonságot, nem úgy, ...

Búcsú Indonéziától
Búcsú Indonéziától

Mielőtt beadtam volna a jelentkezésemet egy indonéz egyetemre, Erasmusszal megpályáztam Finnországot is. A dolgok olyan jól alakultak, hogy mindkét egyetemre felvételt nyertem, így döntenem kellett. Választhattam, hogy vagy az eszemre hallgatok és Finnországba megyek, vagy a szívemre, és nekivágok Ázsiának, még ha nem is tudtam mi vár ott rám. Indonézia mellett tettem le a voksom, mert tudtam, hogy ebben az országban fejlődhetek emberileg a legtöbbet. És milyen jól ...

Párhuzamos élet
Párhuzamos élet

Mindenhol jó, de hol a legjobb?

Régóta nem írtam, de nagyon sok minden történt velem. Az utóbbi pár hétben kétlaki életet éltem és sokszor olyan gyorsan zajlottak az események, hogy csak kapkodtam a fejem. Utaztam, szórakoztam, vizsgáztam, karácsonyoztam. Majd jött a visszatérés Tübingenbe. Kicsit hasonló érzésem volt az első januári napomon itt, mint anno szeptemberben a kiutazásomkor, és persze mégis minden teljesen más.

img_20190110_163556.jpg

Halihó!

Minden a régi

Az ...

Nyaralás ihlette szakmai gyakorlat
Nyaralás ihlette szakmai gyakorlat

Dórát lenyűgözte Tenerife és már akkor tudta, ide még vissza kell térnie. De mi lehet jobb egy pár hetes nyaralásnál a Kanári-szigeteken? Egy félév szakmai gyakorlat Campus Mundi ösztöndíjjal!

"Neked mi a történeted?"

Hangzott el a kérdés a gyakornokok között, akikkel együtt dolgozom itt a Kanári-szigeteken, Tenerifén. Nos az én sztorim tavaly egy családi nyaraláson vette kezdetét, amikor pusztán kikapcsolódás gyanánt utaztunk a szigetre. Emlékszem az ...

Karácsony Jakartában
Karácsony Jakartában

Az ünnepekre nem utaztam haza, mivel január közepén mindenképpen el kell hagynom Indonéziát, ugyanis Kolumbiába repülök. A karácsonyi hangulat 35 fokban nem igazán jött át, és mivel sem dísszel, sem karácsonyi zenével nem találkoztam az elmúlt hetekben, ezért mindaddig, amíg az otthoni barátaim nem kívántak kellemes ünnepeket, nem is szembesültem azzal, hogy nyakunkon a karácsony.

A karácsony és az újév nem akkora ünnep Indonéziában, mint Európában. ...

#12 Hogyan is telik a szünet? 1.rész
#12 Hogyan is telik a szünet? 1.rész

11_2.jpg

Miután végeztem a vizsgákkal, hirtelen lekerült a nyomás a vállamról, s kissé rám támadt a tétlenség. Csupán átvettem a bizonyítványom, egy-két fennmaradó ügyet elintéztem, s nem is volt több dolgom. Illetve nem lett volna, de csak nem ülök a két szemeszter közti majdnem egy hónapos szünetben a négy fal között?

2_17.jpg

Az első program majdhogynem kézenfekvő volt: Szentföldön tölteni a karácsonyt!

December 23-án reggel felkerekedtünk két ...

Fókuszban a stratégiai gondolkodás
Fókuszban a stratégiai gondolkodás

Amióta kint vagyok, azt látom, hogy szükség van jövőkép alkotásra és missziók megfogalmazására szakmai gyakorlati helyemen is. Korábban ugyan már volt szerencsém belelátni jövőkép tervezésének és missziók megfogalmazásának, tisztázásának folyamataiba, amikor egy szervezetfejlesztéssel foglalkozó cégnél dolgoztam , mégis úgy éreztem, hogy ezen a területen fejlődnöm kell, főleg azért, hogy tovább tudjam adni ezt a módszertant és gondolkodásmódot, ...

Világegyetemista

Friss topikok